Menü Bezárás

Legyen Eggyel jobb! sorozat 8. – Artmüller Ágnes – Artmüller és pont

A “Legyen Eggyel jobb” sorozat következő állomása különleges anyagú ékszerek világába kalauzol.

Öröm, sajátos egyéniség, mely ékszerekkel fokozható.

Íme Artmüller Ágnes és az Ékszerei története:

Mivel foglalkozol?

Eredetileg csak ékszereket terveztem és készítettem polimer agyagból, de ahogy mélyebben megismertem ennek az anyagnak a sajátosságait, úgy nyílt ki a világ számomra. Nagyon sokoldalúan felhasználható, remekül alakítható alap a legmeredekebb ötleteimhez is, így ma már nemcsak ékszereket, hanem (főleg) kutyákról készült fali képeket, füzetborítókat, naptárakat is készítek vele.

Mióta szenvedélyed ez a fajta tevékenység?

Amilyen régre vissza tudok emlékezni, mindig fontos volt nekem az alkotás. Régen rajzoltam, festettem, de mindig minden sorból kilógtam, mert mindig másként akartam csinálni, mint mások. Rengeteg alapanyagom volt itthon mindig, amikből – mikor elkapott az alkotói láz – különféle ajándékok lettek. Úgy 5 éve egy reggelen egy nyaklánc képével ébredtem, és hiába kerestem a neten hasonlót, nem találtam meg. Viszont volt itthon két fél csomag polimer agyag valami korábbi alkotásból, és gondoltam, kipróbálom, lehetne-e ebből valami szépet csinálni. Lehetett. 🙂

Miért választottad?

Rajongok az ékszerekért és az egyediségért. Hiszek benne, hogy minden színnek, formának megvan a maga dinamikája, a maga energiája, amely a hozzáillő nővel együtt egy csodálatos kölcsönhatást eredményez. A nő önbizalma elmélyül, ha a megfelelő ékszert viseli, az ékszer pedig még szebben ragyog egy magabiztos nőn. Bolondulok az ékszerekért, és eleinte csak magamnak készítettem mindenfélét. Aztán ahogy az lenni szokott, kért egyet a nővérem, kért egyet a barátnőm… míg végül vállalkozást alapítottam erre a szenvedélyre.

Mit szeretsz benne?

Amellett, hogy létrehozni valamit mindig boldogság, nekem az ügyfeleim lelkesedése adja a legnagyobb örömet az egészben, ez az én doppingom. Hogy valakiben egy hosszú betegség után az én ékszerem támasztja fel a nőiességet, hogy valaki úgy öltözik fel reggel, hogy fel tudja venni hozzá a nálam vásárolt ékszert, vagy hogy amikor vesz egy ruhát, rögtön megkér, hogy tervezzek hozzá fülbevalót és nyakláncot neki. Az ügyfeleim közül nagyon sokakkal keveredtem barátságba, mert ez egy bizalmi viszony. Nekem éreznem kell az ő energiáját ahhoz, hogy olyat tervezzek számára, ami kiemeli a szépségét.

Mi a célod vele?

Örömet adni. Mélyen hiszek benne, hogy azért vagyunk itt ezen a világon, hogy boldogok legyünk, és szerintem a szépség örömforrás. Ráadásul makacsul vallom, hogy az uniformizált dolgok alkalmatlanok arra, hogy igazán lenyűgözzenek. Mi nők annyira sokfélék vagyunk, hogy vétek egyforma ruhákba és egyforma kiegészítők mögé kényszeríteni magunkat. Vannak ismerőseim, akik remekül mutatnak egy szimpla farmerban és pólóban, én ugyanebben eltűnök, semmi nem látszik az egyéniségemből. Szeretném, ha a nők elhinnék, hogy érdemes kiragyogni a tömegből, és én minden segítséget megadok ehhez! A kutyás képeknél is az öröm a mozgatórugó, hisz ott saját kedvencük néz vissza az elkészült műről, fontos lelki töltet van mögötte. A füzetborítóknál ugyanez a helyzet, hiszen a különlegesség, amit az a füzet képvisel a tulajdonosának, évekre összeköt minket. Szeretem, hogy az emberek szeretik, amik kikerülnek a kezem alól, és remélem, még sokáig adhatok sok szépséget a világnak.

Milyen jellegű megrendeléseid voltak már?

Általában ruhákhoz kérnek tőlem ékszereket, akár esküvőkre, ünnepekre, akár a hétköznapokra. De volt már olyan, hogy valaki azt kérdezte, tudok-e sárkányos füzetet készíteni. Fogalmam sem volt róla, de kalandvágyó természet vagyok, úgyhogy bevállaltam. Nagy sikere lett, azóta is népszerű a sárkányos és a wicca-boszorkányos füzetem, sokan kérnek hasonlót. Ma már, ha megkérdezik valamiről, hogy tudok-e olyat, azt felelem, hogy még nem próbáltam, de szerintem tudok. 🙂

Mi volt számodra a legkedvesebb?

Az ékszeres megrendelések közül nagyon sok szívmelengető megrendelésem volt, nem is tudnék közülük kiemelni senkit, mindegyik a maga nemében különleges volt. A kutyás képek közül is több olyan van, ami nagyon közel állt a szívemhez. Az egyik legkülönlegesebb felkérésem viszont az volt, amikor valaki a 12 éves vizslája elvesztése után kért meg egy kép elkészítésére. Terveztem, rajzoltam, aztán egy hajnalon félálomban megjelent előttem a vizsla, és megrázta a fejét, mintha azt mondaná: „nem ilyen akarok lenni a képen”, majd leült egy másik pózban, és nézett rám. Felkeltem, kidobtam az összes addig tervet, és kezdtem újra a rajzokat. Amikor célba ért a megrendelés, hatalmas öröm volt, a gazdikkal együtt úgy éreztük, méltó emléket állítottunk ennek a csodálatos kutyának.

Mit üzensz az olvasóknak?

Legyetek bátrak! Ne akarjatok elbújni egy társadalmilag elvárt kép mögé, mert ezerszer szebbek és magabiztosabbak lesztek, ha magatokat adjátok! Sok-sok nővel hozott már össze a Sors az ékszerek miatt, nagyon sokfélék voltak, de nem volt köztük egy sem, akiben ne láttam volna valami gyönyörűt. Mindenkiben ott van valami, amit másban még nem láttam, és ez nagyon izgalmas! Tessék szépen hagyni, hogy az igazi önvalótok utat törjön magának, és megfűszerezze a hétköznapjaitokat! Nem érdemes arra törekedni, hogy olyanok legyünk, mint más. Minek? Belőle már van egy (vagy több is). Legyünk inkább eredetiek, egyediek és izgalmasak! A sokszínűség nélkül unalomba fulladna a világ.

Mik a jövőbeni céljaid?

Nagyon boldog lennék, ha sokkal többen ismernének, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy akik ismerik a termékeimet, visszatérő vendégek lesznek nálam. Eddig nem fektettem nagy energiát abba, hogy megismerjen a világ, de úgy érzem, már rendelkezem azzal a rutinnal és szaktudással, amivel kiállhatok a szélesebb közönség elé is, hogy még több nő tapasztalhassa meg, milyen könnyedén és kényelmesen lehetnek különlegesek néhány apróság által is. Örömmel lennék a segítségükre ebben nekik is!

Nézettek körül a Artmüller Ágnesnél

További írások a sorozat részeként a blogomon olvashatók.